Uitnodiging afsluitende interreligieuze bijeenkomst Vredesweek

Op zondag 23 september 19:00 uur

De bijeenkomst wordt gehouden in de parochietuin van de Katholieke kerk,
Molenstraat 23 te Steenwijk.
Bij slecht weer wijken wij uit naar de kerk.
Het thema van deze bijeenkomst is ‘Geef Vrede door’
In dit uur willen wij bidden, zingen, bezinnen en luisteren naar verhalen
over Vrede aan de hand van de volgende vragen:

Wat is Vrede voor jou?

Hoe werk jij aan Vrede?

Hoe geef je Vrede door?

Sprekers van verschillende generaties zullen ons hun verhaal van Vrede vertellen.
De viering zal muzikaal worden opgeluisterd door de Woldklanken uit Steenwijkerwold.
Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie.

Werkgroep liturgie

Zangavond zondag 28 oktober – aanvang 19.00 uur

in de Grote of Sint Clemenskerk te Steenwijk.

Kort na de herdenking van 500 jaar reformatie door Maarten Luther in 2017, werd door de Raad van Kerken Steenwijk e.o. het initiatief genomen om een jaar later in de maand oktober een zangavond te organiseren.

Tijdens deze bijeenkomst zullen het koor Reflector uit Steenwijk en het Fries Mannen Ensemble uit Sneek medewerking verlenen aan dit reformatieconcert. Tevens is er gelegenheid tot samenzang van enkele liederen, begeleid door Arjan Kroes op het Van Oeckelen orgel.

Er zal een collecte gehouden worden voor één van de goede doelstellingen waar het
Fries Mannen Ensemble al jaren voor kiest: voor de Werkgroep Nobody’s Child – een opvanghuis voor kinderen nabij de stad Negombo/Skri Lanka.

De toegang is gratis