Oecomenische Kerstviering

U bent van harte welkom op 2e Kerstdag in de oecumenische Kerstviering, waarin samenzang een belangrijke plaats inneemt

Plaats:                R.K. H.Clemenskerk, Molenstraat 21 – 23 te Steenwijk.
Voorganger:      Jos van Riessen
Tijd:                    10.00 uur.

Gebed voor eenheid van de Christenen

U bent welkom op zondag 21 januari 2018 in de Grote of St. Clemenskerk te Steenwijk voor de dienst van gebed voor eenheid van christenen.
De dienst begint om 10.00 uur.
Het thema is:
Voorganger Em. pastoor Theo van der Sman. Muzikale medewerking zal worden verleend door het R.K. Koor Spirit onder leiding van Klaas-Peter van der Laan.
Organiste: mevrouw Janny Bennen-Stakelbeek

Omdat het de WEEK is van Gebed voor Eenheid van Christenen, krijgt zondag 21 januari 2918 een vervolg en wel als volgt. Er worden gebedsbijeenkomsten georganiseerd van 19.30 uur tot omstreeks 21.00 uur in de volgende kerken/gebouwen:

Datum en Plaats

22 januari          De Klincke (Prot. Gemeente)

23 januari         Baptistengemeente

24 januari        Nederlands Gereformeerde Kerk en Christelijk Gereformeerde Kerk in het gebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk.

25 januari        Vrije Zendingsgemeente

26 januari        De Regisseur

27 januari        Jeugdgebedsavond in de Koning.

Vredesweek 2017

zondag 17 september 2017 10.00 uur Gezamenlijke openingsdienst in de Doopsgezinde Kerk te Giethoorn, met een speciaal programma voor kinderen en tieners
woensdag 20 september 2017  11.00 uur  Vermaning Actief, Doopsgezinde Kerk te Steenwijk
vrijdag 22 september 2017 11.00 uur Bij de Vredespaal tegenover Ramswoerthe afsluiting vredesweekprogramma op scholen met aansluitend de opening van de tentoonstelling van de gemaakte objecten door de deelnemende scholen in het gemeentehuis.
zondag 24 september 2017  19.00 uur Afsluitende interreligieuze bijeenkomst in de tuin van de R.K. H. Clemens Kerk, Molenstraat 21 – 23 te Steenwijk. Bij slecht weer in de kerk.

Medewerking:

Brassband Cresendo

ds Rikko Voorberg, oprichter van de PopUp Kerk te Amsterdam

Em. pastoor Theo van der Sman, voorzitter van de Raad van Kerken Steenwijk e.o.

en de heer Mohammed Dohabi van de Tuba moskee