Meditatie September 2019

Wat je ook doet, doe het met je hele hart, alsof je het voor de Heer doet en niet voor mensen. Onthoud dat God je er als beloning zijn erfenis voor zal geven. Want je werkelijke Meester is Christus. (Colossenzen 3:23, 24 BB)

Vaak wordt deze tekst gebruikt op momenten dat je iets moet gaan doen waar je wat minder zin in hebt. Dan kan het maar zo zijn dat iemand je erop wijst dat je het moet doen als voor de Heer.

Wanneer we echter iets eerder lezen in dit hoofdstuk, zien we dat we worden opgeroepen om in alles Jezus te volgen, Hem te gehoorzamen, Hem te dienen in alles wat wij doen. En daarbij is het belangrijk dat ons hele hart erbij is, oftewel dat we dit doen vol vreugde en verlangen.

Dit hoofdstuk begint met deze woorden: “Jullie zijn met Christus uit de dood opgestaan. Verlang daarom naar de dingen die in de hemel zijn, waar Christus naast God op de troon zit. Geef de hemelse dingen de eerste plaats in je leven, en niet de aardse dingen.”

Wanneer we dit in ons leven weten toe te passen, dan kan het niet anders of we worden vol van de vreugde en het verlangen om alles toe doen als voor de Heer!

We staan aan het begin van een nieuw seizoen in de kerkelijke gemeenten. Een seizoen waar weer van alles op ons af kan komen. Een seizoen waarin we hopelijk weer veel met elkaar leren, optrekken en ook eropuit trekken. Dit alles om Jezus te dienen en bekend te maken, waar wij ook zijn.

Richt in alles wat je doet, je oog op Hem. Laat je vullen met Zijn liefde en stel je open voor de leiding van de Heilige Geest. Dan kunnen we Zijn liefde uitdragen en mensen bereiken met de heerlijke boodschap van redding en heil van onze Heer en Heiland Jezus Christus.

Bert van Drogen
Voorganger Baptistengemeente Steenwijk
bvandrogen@baptistensteenwijk.nl